With our neighbor!

Paard- of ezeltjerijden. Onze buurman heeft meer dan 20 paarden en ezels. Zadels zijn beschikbaar. Onze buurman spreekt ook Nederlands en Duits.

 

 

The city of Pécs

De tweeduizend jaar oude stad Pécs ligt aan de voet van het Mecsek-gebergte. Door het mediterraan klimaat ademt de stad een zuidelijke sfeer. Pécs is ‘n levendige universiteitsstad met prachtige monumenten, gezellige markten en zeer veel historische panden. Terrasjes zijn volop te vinden in het centrum. Pécs is het belangrijkste historische en culturele centrum. In 2010 was Pécs de culturele hoofdstad van Europa, er vinden vele culturele activiteiten plaats.

 

 

The Abaliget stalactite cave

Abaliget heeft een druipsteengrot (Barlang) van 474 meter lang. Op de wanden zijn de meest grillige figuren ontstaan door het omlaag druppelende water. Bij Abaliget liggen ook een aantal kleine meertjes waar je kan varen en vissen. Ook een bezoek aan het vleermuismuseum is, voor de liefhebbers, de moeite waard. Een leuk uitstapje voor een warme zomerdag en prima te combineren met een middagje zwemmen in het openlucht zwembad.

 

 

The Mecsek Mountains

De relatief kleine bergketen de Mecsek is een waar paradijs voor wandelaars en de actieve recreant. Wandelen, fietsen en genieten van het plattelandstoerisme. Het grotendeels beschermd natuurgebied heeft prachtige wandelpaden die leiden naar tal van interessante locaties door het hele Mecsek-gebergte. Via wandelroutes bereik je: grotten, karstformaties, watervallen, romantische en betoverend mooie valleien, historische ruïnes, kerken en kastelen. 

 

 

Orfű Aquapark

Een modern aquapark gelegen aan de west kant van het Pécsi meer. Het aquapark heeft 4 zwembaden, 5 glijbanen en een kinderbad. Er is een avonturenbad met allerlei water elementen, een zwembad voor de echte zwemmers en een jet bad waarin op allerlei manieren "gebubbeld" kan worden. Het kinderbad heeft allerlei leuke speelelementen. Er is ook een speeltuin en enkele sportvelden. Het aquapark heeft ook een restaurant met tuin.

 

 

Wine & Dine

In onze omgeving zijn vele goede restaurants en wijnhuizen te vinden. De variatie is groot, een dag-menu is al verkrijgbaar voor maar € 2,50. In de directe omgeving is ook een pizzeria (ook bezorgen). Ook de wijnliefhedder kan in onze omgeving zijn of haar hart ophalen. Een achte aanrader is een bezoek aan Wijnhuis Bodri in Szekszárd, u kunt er ook eten. Tijdens uw omzwervingen vindt u vast uw favoriete restaurant of terrasje om eens lekker te genieten.

 

 

MecseXtrém adventure park

Avonturenpark MecseXtrém (bij Pécs) is een echt doepark voor alle leeftijden. Er kan worden gebobd, boomklimmen op verschillende niveaus, quad rijden, rijden met trapauto's, paardrijden, er is een speelhuis voor kinderen, klimmuur, mountainbike rijden, trampoline springen en nog veel meer. Natuurlijk is er ook aan de allerkleinsten gedacht; er is een mooie grote speeltuin. Kortom Avonturenpark MecseXtrém biedt een onvergetelijke dag vol plezier voor het hele gezin.

 

 

Thermal baths

More visit tips ...?

Of course we have many more suggestions for fun and interesting excursions. We would like to discuss them with you! Perhaps while sipping a nice glass of Hungarian wine?