Bij onze buurman!

Paard- of ezeltjerijden bij de buurman

Paard- of ezeltjerijden. Onze buurman heeft meer dan 20 paarden en ezels. Zadels zijn beschikbaar. Onze buurman spreekt ook Nederlands en Duits.

De stad Pécs

De stad Pécs

De tweeduizend jaar oude stad Pécs ligt aan de voet van het Mecsek-gebergte. Door het mediterraan klimaat ademt de stad een zuidelijke sfeer. Pécs is ‘n levendige universiteitsstad met prachtige monumenten, gezellige markten en zeer veel historische panden. Terrasjes zijn volop te vinden in het centrum. Pécs is het belangrijkste historische en culturele centrum. In 2010 was Pécs de culturele hoofdstad van Europa, er vinden vele culturele activiteiten plaats.

De druipsteengrot van Abaliget

De druipsteengrot van Abaliget

Abaliget heeft een druipsteengrot (Barlang) van 474 meter lang. Op de wanden zijn de meest grillige figuren ontstaan door het omlaag druppelende water. Bij Abaliget liggen ook een aantal kleine meertjes waar je kan varen en vissen. Ook een bezoek aan het vleermuismuseum is, voor de liefhebbers, de moeite waard. Een leuk uitstapje voor een warme zomerdag en prima te combineren met een middagje zwemmen in het openlucht zwembad.

Het Mecsek gebergte

Het Mecsekgebergte

De relatief kleine bergketen de Mecsek is een waar paradijs voor wandelaars en de actieve recreant. Wandelen, fietsen en genieten van het plattelandstoerisme. Het grotendeels beschermd natuurgebied heeft prachtige wandelpaden die leiden naar tal van interessante locaties door het hele Mecsek-gebergte. Via wandelroutes bereik je: grotten, karstformaties, watervallen, romantische en betoverend mooie valleien, historische ruïnes, kerken en kastelen. 

Aquapark Orfű

Aquapark Orfű

Een modern aquapark gelegen aan de west kant van het Pécsi meer. Het aquapark heeft 4 zwembaden, 5 glijbanen en een kinderbad. Er is een avonturenbad met allerlei water elementen, een zwembad voor de echte zwemmers en een jet bad waarin op allerlei manieren "gebubbeld" kan worden. Het kinderbad heeft allerlei leuke speelelementen. Er is ook een speeltuin en enkele sportvelden. Het aquapark heeft ook een restaurant met tuin.

Wijn & Spijs

Gezellige restaurants

In onze omgeving zijn vele goede restaurants en wijnhuizen te vinden. De variatie is groot, een dag-menu is al verkrijgbaar voor maar € 2,50. In de directe omgeving is ook een pizzeria (ook bezorgen). Ook de wijnliefhedder kan in onze omgeving zijn of haar hart ophalen. Een achte aanrader is een bezoek aan Wijnhuis Bodri in Szekszárd, u kunt er ook eten. Tijdens uw omzwervingen vindt u vast uw favoriete restaurant of terrasje om eens lekker te genieten.

Thermaalbaden

Thermaalbaden bij Dombóvár

Hongarije staat bekend om zijn vele geneeskrachtige warmwaterbronnen (1300) en thermaalbaden. In juli 2015 waren wij voor het laatst in het zwem-/thermaalbad van Bonyhád. De entree bedroeg toen € 2,50 en dat voor een hele dag! In de meeste baden kunt u ook een hapje en een drankje kopen tegen, voor ons, ongekend lage prijzen. 

Méér tips ... ?

Natuurlijk hebben we nog veel meer tips voor leuke en interessante uitstapjes. Die bespreken we graag met jullie! Misschien onder het genot van een goed glas Hongaarse wijn?